Köszöntő

Köszöntő

Tisztelt Látogató!


Az egyedülálló értékeket képviselő a Sima község, Magyarország egyik legszebb vidékén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Gönci járásban, Abaújszántótól északkeletre, Abaújkér és Erdőbénye között, az Aranyos-völgyben található.
A Simai Ifjúsági Tábor 1979-ben épült az akkori Nemzetközi Gyermekévben. A létesítmény az elmúlt több mint három évtizedben tavasztól őszig teljes kihasználtság mellett működött. Nemcsak a környék gyermekei lehettek részesei a festői szépségű környezetben található ifjúsági tábor nyújtotta élményeknek, hiszen az ország minden részén ismerik a simai tábor nevét.

A Szerencs Város Önkormányzata tulajdonában lévő létesítmény rekonstrukciójára mindaddig nem volt lehetőség, míg a Szerencsi Városüzemeltető Non-Profit Kft., nettó 32,7 millió forintot nyert a Simai Ifjúsági Tábor részleges felújítására, a főépület rekonstrukciójára.

A Simai Ifjúsági Tábor és Vendégház 2015. július 1-jétől az év minden napján, elő- és utószezonban egyaránt várja az idelátogatókat. Nyári-, sport-, nyelvi-, és egyéb szaktáborok mellett tanulmányi kirándulások résztvevőit is fogadja a létesítmény, de emellett munkahelyi csoportok számára is kiváló helyszín lehet értekezletek, találkozók, szakmai napok megrendezésére.

A pályázat révén ma már 30 darab kerékpár is a táborozók rendelkezésére áll, hogy minden körülmény ideális legyen egy erdei iskolai, valamint egyéb sportprogramok megrendezéséhez. A sportolási lehetőségek kibővítésére ajánljuk a tábortól mindössze 26 kilométerre található Szerencsi Fürdő & Wellnessházat, a szintén Szerencsen lévő Városi Tanuszodát, a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepet és a Kulcsár Anita Sportcsarnokot.

Honlapunkon minden szükséges információt megtalál a szálláshely működéséről. Foglaltság táblázatunkból naprakész információt kap a szabad időpontokról. A programlehetőségekkel reményeink szerint hozzásegítjük vendégeinket a közeli és távolabbi látnivalók felkereséséhez.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a festői Zemplén szívében, a Szerencs Város Önkormányzata tulajdonában lévő Simai Ifjúsági Tábor és Vendégházban!