Folytatódik a Simai Ifjúsági Tábor és Vendégház felújítása

Folytatódik a Simai Ifjúsági Tábor és Vendégház felújítása
Az 1979-ben megépült Simai Ifjúsági Tábor az elmúlt közel négy évtizedben tavasztól őszig várta a gyermekeket. Kezdetben a kiemelkedő teljesítményt elért diákokat jutalmazták a nyári táborozással. Városunk lakói közül bizonyára sokan emlékeznek a hegyvidékre, a zászlófelvonásokra, a szünidei kalandok helyszínére.

Az évek múlásával az egykori úttörőtábor Szerencs Város Önkormányzata tulajdonába került. Ekkor kapta a Simai Ifjúsági Tábor nevet. Volt itt túrázási, sportolási lehetőség, rendeztek nyelvi programokat, de leginkább a nyári pihenések kiváló helyszíne volt a létesítmény. A környező települések és távoli városok tanintézményei is felfedezték a csodálatos zempléni táj adta lehetőségeket, ezért tanulmányi kirándulásoknak és erdei iskoláknak is helyet adott a létesítmény. Számtalan diák gondol vissza a tábori élményekre, melyek összekovácsolták a közösségeket. A gyerekek jobban megismerhették az évfolyamtársaikat, hiszen együtt élték a napjaikat a reggeli ébresztőtől az esti lefekvésig.

Szerencs alapfokú oktatási intézményei rendszeresen szerveztek táborokat Simára. Az évek során egyre romlott a tábor állapota. A létesítmény rekonstrukciójára mindaddig nem volt lehetőség, míg a Szerencsi Városüzemeltető Non-Profit Kft., nettó 32,7 millió forintot nyert a létesítmény részleges felújítására, a főépület rekonstrukciójára. Ennek köszönhetően 2015-ben megújult a főépület. Az itt kialakított 30 férőhely ugyan még nem elégíti ki teljes egészében az igényeket, de az önkormányzat tovább folytatja a munkát.

Újabb pályázati forrásból, a hat bungaló rendbetételével idén teljes egészében megújulnak az épületek. A munkálatok jelenleg is tartanak. – Tavaly december 31-én befejeződött a tábor bungalóinak első ütemű felújítása, megtörtént a nyílászárók cseréje és az épületek szigetelése – mondta el érdeklődésünkre Takács M. István (fotónkon). A Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: március 1-jétől megkezdték az elektromos vezetékek cseréjét, a festési munkálatokat és hamarosan kezdődik a vizesblokkok kialakítása.

Szerencs Város Önkormányzata első ütemben három bungaló felújításán dolgozik, ezeket május végére szeretnék átadni a vendégek részére. Hamarosan a következő három épületen folytatódnak a munkák. A Simai Ifjúsági Tábor és Vendégház főépületében 30 férőhely áll rendelkezésre, a három bungalóval 60 fő részére tudnak szállást biztosítani egész évben. A simai tábor iránt egyre nagyobb az érdeklődés nemcsak a környék, hanem az ország minden részéről. A festői környezet magával ragadja az embert. A csend, a táj szépsége kellemes kikapcsolódást nyújt mindenkinek. Ideális kirándulóhely közösségeknek, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak.
Image
Image
CÍM
3881 Sima, Fő út 6-7.
Telefon

(+36) 20/353-0122

E-MAIL